Condiții care trebuie îndeplinite pentu dezvoltarea propice a leandrului

Lumină

Arbuștul de Nerium Oleander trebuie expus la soare mai ales în perioada primăvară – toamnă. Fiind o plantă mediteraneeană este suficient de rezistentă la vânt, având ramurile flexibile şi elastice. Totuși atunci când aveți ghiveciul pe terasă ar fi indicat să-l ancoraţi deoarece volumul mare al plantei va facilita căderea.

Temperatura

Deoarece este o planta mediteraneana, leandrul iubeste căldura si umezeala, dar nu în cantități exagerate. Leandrul trebuie plasat intr-o zona luminoasa si calduroasa pe timpul verii și mutat la interior iarna. Leandrul nu rezistă la temperaturi negative. Dacă este lăsat în frig el își va pierde inițial frunzele după care dacă temperatura scade sub 0 grade Celsius planta moare.

Apa

După cum am spus și mai sus, leandrul are nevoie constantă de apă. Se va evita însă administrarea de apă rece deoarece aceasta poate cauza şoc termic. Udarea pe timpul verii se va face din abundență. Arbuștul va fi udat constant dar vom fi atenți la stagnarea apei. Leandrul este rezistent la secetă, dar o perioadă lungă fără apă poate duce la întreruperea înfloririi și la căderea florilor existente. De asemenea frunzele se vor răsuci uşor.

Sol

Dacă este udat frecvent leandrul rezistă și în soluri mai sărace. Apa va ajuta solul să rămână fertil. Datorită proveninenței sale leandrul este capabil să se înrădăcineze bine şi în substraturile acide şi în cele calcaroase.

Fertilizare

Cea mai bună perioadă pentru a îi da îngrăşăminte este cea de la începutul primăverii. Veți continua tratamentul o dată pe săptămână până la sfârşitul înfloririi.

Înmulţire

Deși este posibilă înmulțirea prin seminţe acesta este un proces lung şi anevoios de aceea vă recomandăm să achiziționați direct leandrii de diferite dimensiuni din magazinul nostru. Cei care totuși vor să-și ocupe timpul cu înmulțirea leandrului pot alege înmulțirea prin butaşi. Această modalitate presupune tăierea unor vârfuri semilemnoase din plantă de pe care se vor îndepărta toate frunzele exceptând 2- 3 frunze din vârful butaşului. Acest mic butaș de aproximativ 20 de centimetri se înrădăcinează în sol sau se pune într-un vas cu apă. Butașul va forma rădăcini după aproximativ două luni de zile și va putea fi plantat în ghiveci.

 CULORI: ALB , ROZ , ROSU