A33369224

ALBIZIA

120,09 lei

ARBORELE DE MATASE (Aalbizi julibrissin) este un copac spectaculos care înfloreşte vara, din iulie până în august. A fost adus de pe continentul asiatic unde se întâlneşte din Iran până în China şi Coreea.  
Coroana se dezvolta pe orizontală, florile au culoare roz şi sunt grupate sub forma unor bucheţele filamentoase. Frunzele sunt  elegante, dublu penat compuse, iar scoarţa este gri verzui închis.
Are nevoie de expunere la soare şi suportă bine seceta, dar preferă solurile reavene. Ca urmare, în primii ani de la plantare, trebuie udat bine în perioadele cu precipitaţii reduse. Rezistă la frig, dar la temperaturi sub -18 grade ramurile tinere îngheaţă, caz în care trebuie tăiate în primăvara următoare.
Fructul  ARBORELUI DE MATASE este o păstaie de 10-12 cm. Seminţele se pot recolta de toamna până primăvara şi se pot planta direct în grădina sau într-un ghiveci. Deoarece fixează azotul este folosit la recuperarea solurilor deteriorate şi la susţinerea plantelor ce cresc în jurul său. ARBORELE DE MATASE are o creştere rapidă, dar nu trăieşte prea mult, în general ajungând până pe la 30-40 de ani.
În China, ARBORELE DE MATASE este numit şi copacul fericirii, florile şi scorţa sa fiind folosite în tratamente tradiţionale antidepresive şi de reducere a stresului şi anxietăţii.

1 alte produse in aceeasi categorie: